Інгредієнти:
- 80 г рису (вже звареного)
- Половина листа норі
- 15 г вершкового сиру Cremette
- 80- 100 г лосося
- 10 г манго
- 10 г підсмаженого кунжуту
- Соус Шрірача
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
Покладіть лосось на деко, посипте перцем та випікайте в пароконвектоматі при температурі 160°C (50% пари) приблизно 5 хвилин, поки м’ясо не прихопиться всередині. Залиште охолоджуватися, щоб жир не витік, а риба залишалася соковитою.
Покрийте всю поверхню бамбукового килимка для суші фольгою (оскільки урамакі – це вид «перевернутого суші», що передбачає загортання норі з інгредієнтами всередині, а рис залишається ззовні рола).
Покладіть лист норі блискучою стороною до килимка, шорсткою догори. Розкладіть рис по усій поверхні та посипте кунжутом. Складіть килимок навпіл та переверніть його таким чином, щоб лист норі цього разу був зверху (якщо потрібно, перемістіть норі з рисом ближче до краю килимка, де починається згортання рола). Щедро намажте на лист норі вершковий сир Cremette, зверху розкладіть манго та шматочки смаженого лосося. Додайте трохи соусу Шрірача.
Закрутіть рол рівномірно та щільно за допомогою килимка, щоб отримати бажану форму та рівномірні порції суші. Покладіть рол на дошку та розріжте гострим ножем на 8 рівних частин.
Викладіть на тарілку та подавайте з маринованим імбиром, соєвим соусом та пастою васабі.